söndag 24 juni 2012

Läkeväxter i SVT


Jag har precis avslutat inspelningen av en serie om läkeväxter för Sveriges television. Det blir sex avsnitt som handlar om maskrosor, björk, groblad, skvattram & pors, åkerfräken och daggkåpa.

Programmen ska klippas i augusti, och det är ännu inte klart när de ska sändas, men håll utkik!

På bilden: Fotografen Erik i maskroshavet. Jag fick ett par jeans och en t-shirt förstörda av maskrosfläckar den dagen, men det var det helt klart värt. Jättefina bilder blev det!

3 kommentarer:

 1. Oj vad spännande med de programmen och tack för en jätteintressant blogg! Hittade hit när jag letade information om björklöv och undrar vad skillnaden är om man torkar björklöven innan man lägger de i oljan motför om
  man lägger i dem färska? Tusen tack för din tid och ser fram emot intressanta tv-program :) /Maria

  SvaraRadera
 2. Det är jättesvårt att få till en bra örtolja med torkade växter, oljan förmår liksom inte tränga in och dra ut de aktiva ämnena. Men med färska björklöv blir det en väldigt bra olja som hjälper mot led- och muskelvärk. Se bara till att löven inte är fuktiga när du lägger dem i oljan, för då kan den mögla. Lycka till!

  SvaraRadera
 3. Tack för så snabbt svar!! Har redan en burk på hyllan i fönstret så ska bli spännande att se resultatet, ska testa den på sambon som har psoriasis som jag har förstått kan det hjälpa med björklöven..?

  Tack igen och ha en bra sommar!!
  Maria

  SvaraRadera