söndag 18 april 2010

Morötter och solMänniskor är precis som blommor. Vi vänder våra ansikten mot vårsolen och suger åt oss ljuset. Under den korta nordiska sommaren slår vi ut, som blommor som öppnar sina kalkar när solen tittar fram efter regnet. Vi låter plaggen falla och exponerar så mycket hud som möjligt.

För en blondin som jag har en skön dag i solen inte alltid stannat vid fräknig näsa och gyllenbruna armar och ben. Oftast får jag mer tonen av kokt kräfta, hysteriskt kliande soleksem på ryggen och vid ett tillfälle brännblåsor så jag inte kunde sitta på flera dagar. Lite opraktiskt för den som älskar att vara ute.

Hittills har jag löst solproblemen genom att täcka mig helt från topp till tå. Långa kjolar, tunna bomullsskjortor och vidbrättade hattar har varit min standardutstyrsel på sommaren. Men nu tror jag att jag har hittat en annan väg, och den stavas morotsjuice.

För två år sedan fick jag en råsaftcentrifug i födelsedagspresent. Jag satte igång att dricka morotsjuice i mars – och brände mig inte en enda gång i solen den sommaren. Nu har jag tagit för vana att förbereda huden med morotsjuice inför fjällsemestrar och vårsol och klarar mig riktigt bra utan solskyddsmedel.

Solhatten och de långa kjolarna hänger fortfarande med, eftersom för mycket sol faktiskt är farligt. Men jag behöver inte längre gömma mig för sommaren.

1 kommentar:

  1. Jag måste bara få säga att jag gillar verkligen din blogg. Det finns så många bra tips här. Jag har även lyssnat på dig i verkligheten och det är fantastiskt att lyssna på dig. Du är en bra berättare. Till sist (men inte minst) vill jag säga: Lycka till med studierna! Ha det bäst! Hälsningar Marie

    SvaraRadera